Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta 20 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığı dün Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta 20 terörist etkisiz hale getirildi
10 Nisan 2016 Pazar 14:09

Genelkurmay Başkanlığı, dün HakkariMardin ve Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. Operasyon sırasında Siirt'te bir sığınak tesbit edilirken çok sayıda mühimmatta ele geçirildi.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda dün 7 terörist öldürülürken bir terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu. Böylece terör örgütüne yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 200 oldu.
Şırnak'taki operasyonda ise 7 bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirilerek operasyonda öldürülen toplam terörist sayısı 167'ye yükseldi.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda ise 6 terörist öldürüldü. Etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 145 olduğu ilçede, 4 tabanca, 2 av tüfeği, 5 el bombası, 30 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve 7 telsiz ele geçirildi.
Siirt'in Eruh ilçesindeki operasyonda bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan sığınak tespit edildi. Burada yapılan aramalarda 2 el bombası, 5 roketatar mühimmatı, uzun namlululu silahlara ait 511 fişek, biri gece görüş özelliğine sahip iki dürbün, güneş paneli, telsiz, akü ile çok sayıda örgütsel doküman, giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.