Hacı adaylarına elektronik bileklik zorunluluğu geliyor!

Hacı adaylarına elektronik bileklik zorunluluğu geliyor. Kimlik ve sağlık bilgilerini taşıyan elektronik bilekliklerin takılması önümüzdeki yıldan itibaren zorunlu hale getirilecek.

Hacı adaylarına elektronik bileklik zorunluluğu geliyor!
10 Eylül 2016 Cumartesi 10:01

Hacı adaylarına, kimlik ve sağlık bilgilerini taşıyan elektronik bileklik takması zorunluluğu getiriliyor. 

Geçtiğimiz yıl Mekke’de şeytan taşlama sırasında izdiham çıkmış ve resmi rakamlara göre 769 hacı adayı ölmüştü. Suudi Arabistan, izdihamın faturasını, yabancılara kesti.

Suudi yönetim kaçak haccın önünü kesmek için, hacı adaylarının kimlik ve sağlık bilgilerinin içinde bulunduğu elektronik bileklik uygulamasını geliştirdi. Hac vizesi alan herkese birer elektronik bilezik verilecek. Hacı adaylarının bu bileklikleri takması zorunlu olacak. Şeytan taşlamaya ya da Arafat’a giderken bu bilezikleri kullanacaklar. Elektronik bileziği olmayan, Hac ibadetinin olmazsa olmazı şeytan taşlamayı yapamayacak. Şeytan taşlamayan hacı olamayacağı için kaçak hacı adaylarının bölgeye gelmesinin cazibesi ortadan kalkacak.

Suudi yönetim bu dönem elektronik bilezik dağıtmakta geç kaldığı için, uygulama önümüzdeki hac döneminde başlatılacak. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Teknolojiyi kullanmak lazım.