Elektrikte Kaçak Bedeli Yargıtay'dan Yine Döndü

Kaçak elektirk kullanımı sonucunda uygulanan cezalı tarife ve kayıp kaçak bedelinin bir arada olması Yargıtay'dan döndü.

Elektrikte Kaçak Bedeli Yargıtay'dan Yine Döndü
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yargıtay tarafından görülen bir davada emsal oluşturacak bir karara imza atıldı. Şanlıurfa'da elektriği kaçak kullandığı tespit edilen ve hakkında tutanakla cezalı fatura düzenlenen bir çiftçinin davası Yargıtay'da görüldü.

Yargıtay tarafından incelenen dosyada cezalı tarife üzerinden fatura kesilen şahsın ikinci bir kayıp kaçak bedeli ödemesinin "insafa aykırı" olduğu belirtildi. Söz konusu kararı yorumlayan uzmanlar kayıp kaçak bedelinin ikinci kez Yargıtay'dan döndüğünü söyledi.

Elektrik dağıtım şirketlerinin hatlarda kaybolan elektrik ve kaçak kullanım bedelini tüm tüketicilere yansıtmasını faha önce hukuka aykırı bulan Yargıtay bu kez de benzer bir karar aldı. Kaçak kullandığı belirlenen şahsın yalnızca cezalı fatura ödemesi gerektiğini belirten Yargıtay, ayrıca bu bedel üstüne ilaveler yapılmasını doğru bulmadı. Yargıtay kararında tek zuçtan iki ceza olmaz ilkesi hatırlatıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.