Devlet Bahçeli, Başkanlık Sistemine destek verecek mi?

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli Başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini belirtti.

Devlet Bahçeli, Başkanlık Sistemine destek verecek mi?
10 Mayıs 2016 Salı 13:15

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Gelecek için düşünülen Başkanlık Sistemi ile ilgili konuşan Devlet Bahçeli, milletin en tabi beklentisinin refah ve reform olduğunu söyledi. Başkanlık sisteminin geldiği taktirde ne gibi bir başarıların olacağını sorgulayan Bahçeli, her sistemin dayandığı sosyal ve siyasal bir arka planı olduğunu söyledi.

Başkanlık sistemi ile ilgili sözlerinde yeni bir sisteme gerekliliğin olduğunu ifade eden Bahçeli, devletin tanım konusunda milletin tamamı tamam derse ancak o zaman gündeme alınabileceğini ifade etti. Bunun dışında kalan tüm konuşmaların zaman kaybı olduğunu vurgulayan Bahçeli, tartışmaların cehpeleşme ve çatışma ortamına yol açacağını ifade etti. 

Devlet Bahçeli'nin Başkanlık Sistemi ile ilgili açıklamaları şu şekilde; 

Türk milleti yeni bir devlet kurmuş, dayandığı esasları da milli egemenlik olarak belirlemiştir. Kalbinde ve vicdanında zevk taşımayan her Türk vatandaşı bu gerçekleri tasdik edecektir. Aldığımız kutlu sorumluluk bunun gerektirmektedir. Bu itibarla ne yeni bir sisteme ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Yeni bir sisteme gereklilik vardır, devletin tanım konusuna milletin tamamı tamam diyorsa ancak o zaman gündeme alınmalıdır. Bunun dışında her söz zaman kaybı, çatışma ve cepheleşme kaynağı olacaktır. 

Başkanlık gelince ne değişecek, hangi başarılar gelecektir. Çok başlılıktan şikayet edenler bugün hangi başların anında uçurulduğunu itiraf etmelidir. Sistemi inşa eden insandır. Bununla birlikte her sistemin dayandığı sosyal, siyasal bir arka planı vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde yükseldiği ana dinamikler değişmeden başkanlık nasıl kurulacaktır. Başka hedeflere yönelmeyecek devlet adamlarının olmayacağını kim belirleyecektir. Buna nasıl mani olacağız. 

Milletimizin en tabii beklentisi refah ve reformdur. İş, aş ve yoksulluk sorunlarının kökten çözümüdür. Bunların başkanlık sistemi ile anında değişeceği akla sığmamaktadır. 


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.