Demokrasi Şehitlerinin yakınlarına maaş bağlanacak

Askeri Darbe Girişimine engel olmak isteyen demokrasi adına şehit olan sivil vatandaşların yakınlarına maaş bağlanacak.

Demokrasi Şehitlerinin yakınlarına maaş bağlanacak
22 Temmuz 2016 Cuma 00:14

15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye askeri darbe girişimi haberi ile sarsıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım darbe girişimi hakkında yapılan bildirilerin asılsız olduğunu vurgularken Erdoğan demokrasiye sahip çıkmak için halkı sokağa davet ettiğini televizyon programlarına 4G ile bağlanarak ifade etmişti.

Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından yapılmak istenen Askeri Darbe Girişimini engellemek için binlerce halk sokağa döküldü ve askerleri polislere teslim etti. Askeri Darbe Girişimi engellendi ancak binlerce yaralı ve yüzlerce şehit haberi yürekleri dağladı.

Zararları Karşılanacak

Demokrasi uğruna kendini tankların önüne atan, mermilere vatanı için kendini siper eden ve demokrasisini korumak için sokaklarda Fethullahçı Terör Örgütü üyesi darbeci askerler tarafından şehit edilen vatandaşların yakınlara maaş bağlanılacak.

Verilecek maaşın 886 lira olduğu belirtilirken sivil şehitlerin bir yakınına istihdam şansı da verilecek. Eğer sivil şehitler ile TSK, EGM mensuplarının düzeyi aynı seviyeye getirilirse demokrasi şehitlerinin de iki yakınına istihdam şansı verilecek. Sivil şehitlerin maaşı 45 yaşından küçük yakınlarına verilecek olup 45 yaşından küçük yakını olmayan sivil şehitlerin yakınlarına bağlanacak maaşı ise 45 yaşından büyüklere verilecek. İlerleyen günlerde sivil şehitler ile TSK, EGM mensuplarının düzeyinin aynı seviyeye getirilip getirilmeyeceği konusunda açıklamalar yapılacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.