Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karlov açıklaması

Devlet Başkanı Putin ile Andrey Karlov'un öldürülmesini değerlendirlerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bu olay, Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karlov açıklaması
19 Aralık 2016 Pazartesi 22:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''Maalesef Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov'un alçakça ve hunharca katledilmesini nefretle kınıyorum.''

''Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur.''

"Bir hafta önce Tatristan Cumhurbaşkanını Külliye'ye getirmiş orada kendileri ie Türkiye-Rusya ilişkilerini görüşme fırsatımız olmuştu. Bu akşam Putin ile bu olayı değerlendirdik."

"Sayın Putin'in şahsımdan taziyelerimizi iletiyorum. Biliyoruz ki bu Türkiye Rusya ilişkileirni normalleşme sürecini bozmaya yönelik provakosyondur. Bu provakosyana gelmeyecek iradeye sahibiz bu akşamki görüşmede terörle mücadelede sürece yönelik çok daha güçlü olacağımıza mutabık kaldık"

"Sayın Karlov'un cenazesini kendi gönderecekleri uçakla aldırma talebinde bulundurlar. Operasyonu kendi gönderecekleri güvenlik güçlerinin de yardımı yapılmasını istediler. Olabilir dedik. Bu konuda ilgili Bakan arkadaşlarımıza gereki talimatı verdik. İçişleri Bakanı olmak üzere yakın takibindeyiz"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.