Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'li Ekici'ye dava açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'li Akif Ekici'nin 1 Mart 2016 da TBMM Genel Kurulundaki sarf ettiği sözlerden dolayı avukatları aracılığıyla dava açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'li Ekici'ye dava açtı
04 Mart 2016 Cuma 13:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları Hüseyin Aydın, Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan tarafından açılan davadaki dilekçede CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye, 1 Mart 2016'da TBMM Genel Kurulundaki sözleri nedeniyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açıldı. Dilekçede CHP’li Ekici’nin konuşmasından bazı bölümler aktarıldı.

Dilekçede, "gerek ulusal, gerekse uluslararası metinlerden anlaşılacağı gibi düşünce ve ifade hürriyetinin sınırlarından birinin, başkalarının şöhret ve haklarının korunması olduğuna" dikkat çekilerek, başkalarının şöhret ve haklarına haksız saldırı olduğu hallerde, ifade edilen düşüncelerin hukuken himaye edilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

1 Mart 2016 daki TBMM Genel Kurulundaki CHP’li Akif Ekici’nin konuşmasının "son derece çirkin, kaba, hukuka aykırı ifadelerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına haksız saldırı teşkil ettiği" dilekçede vurgulanarak, 50 bin lira manevi tazminat talep edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.