CHP'li Gürer: “Taşeron ve geçici işçiler kadroya alınacak mı?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in taşeron işçiler, geçici işçiler, 4C’liler , öğretmenler ve emekliler ile ilgili sorularına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek cevap verdi.

CHP'li Gürer: “Taşeron ve geçici işçiler kadroya alınacak mı?”
08 Aralık 2016 Perşembe 11:28

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçiler, geçici işçiler, 4C’liler , öğretmenlerin ek göstergeleri ve emeklilerde yaşa takılanlar hakkında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e soru sordu.

Gürer TBMM'deki konuşmasında, şu soruları yöneltti:

- Sayın Bakan, 750 bin taşeron işçisine bir yıl önce kadro sözü vermiştiniz. Taşeron işçilere ve şeker fabrikasında, kara yollarında, demir yollarında ve diğer kamuda yıllardır çalışan geçici işçilere 2017 yılında kadro verilmesi için bütçeden bir kaynak ayrılmış mıdır? 2017’de kadro verilecek midir?

- 4/C’lilerin toplu sözleşmeyle kazandığı hakları on dört aydır uygulanmamaktadır. 4/A’lılarla aynı koşullarda çalışan 4/C’lilerin 2017 yılında eşit işe eşit haklar sağlanması ve ücretlerin iyileştirilmesi düşünülmekte midir?

- Öğretmenler için ek göstergenin 3600 olmasına yönelik bütçede bir düzenleme var mıdır?

- Emeklilikte yaşa takılanların emeklilik haklarını kazanmış olmalarına rağmen emekli olmamaları nedeniyle yeni bir düzenlemenin 2017 yılında yapılması düşünülmekte midir?” 

Şimşek, Gürer'in sorduğu çalışmalar 2017 sonuna kadar sürecek mi ifadesine karşın, “Şöyle söyleyeyim: Yani, en son bu çerçevede bir toplantıya başkanlık yaptım ve epey bir mesafe katedildi. Bazı hususlara ilişkin ilave çalışmalar var. Benim kesin bir tarih vermem doğru olmaz, sonuçta Bakanlar Kurulundan belki yeni yasal düzenleme gerekebilir hani o çerçevesine bağlı olarak. Onun için benim kesin bir tarih vermem doğru olmaz ama bu konuda bir sözümüz var, çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.