Çavuşoğlu o ülkeyi uyardı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunduğu Japonya'da terör uyarısında bulundu.

Çavuşoğlu o ülkeyi uyardı
22 Haziran 2017 Perşembe 09:57

Resmi ziyaret kapsamında Japonya'nın başkenti Tokyo'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sasakawa Barış Vakfında "Ortadoğu'daki Son Gelişmeler ve Türkiye'nin Rolü" konulu bir konuşma yaptı. 

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında bir de terör uyarısında bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün Japonya'da çok aktif olduğunu ve bu ülke için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyerek uyarıda bulunan Çavuşoğlu,  "Terör tüm ülkelerin ortak düşmanıdır." dedi. 

"Bağlılığı devlete değil FETÖ'ye olan, diplomatların yüzde 25'ini çıkarmak zorunda kaldık." diyen Çavuşoğlu, FETÖ'nün sadece Türkiye için değil tün dünya için tehdit olduğunu vurguladı. FETÖ üyelerinin aynı zamanda bazı ülkelerin istihbarat servislerine çalıştığına dikkati çekti.

Çavuşoğlu, "FETÖ, Japonya'da da çok aktif ve burada büyük bir tehdit oluşturuyor." ifadesini kullanarak, meseleye ilişkin Japon yetkililerin bilgilendirildiğini aktardı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.