Biri Üretti Biri Taşıdı Biri Öldürdü

Almanya modern füzeler ve silahlar üreterek PKK'ya gönderdi. Hollanda Hava Kuvvetleri bölgeye taşıdı. PKK ödevine çalışıyor.

Biri Üretti Biri Taşıdı Biri Öldürdü
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Almanya dünyada yalnızca kendisinin ürettiği özel yapım silahları ve füzelerini IŞİD'le çatışan gruplara destek kılıfı ile bölgeye gönderdi. PKK'nın elindeki ağır silahlar ve füzeler şu anda eğitim aşamasında kullanılıyor. Yakında sahalarda görülecek.

ALmanya tarafından üretilen ve ihracatına özel izin gereken bir çok ağır silah şu anda PKK'nın elinde bulunuyor. Bunkerfeast adı verilen bir tür füzeyi kullanmayı öğrenen PKK'lılar şu anda Panzerfaust gibi diğer füzeler üstünde ödevlerine çalışıyor.

Üretimi Dynamit Nobel Defence adlı firma tarafından üretilen silah ve hammaddeler Almanya ordu envanteri numaralandırma sisteminin dışına çıkılarak numaralandırılıyor. Ancak üretici firma ismi, seri numarası gibi bilgiler füzelerin üstünden dahi silinmiyor.

2008-2009 Yılları arasında eline 5 adet uçaksavar bataryası geçiren PKK bunlarla gövde gösterisi yapmaya çalışmış, bu durum güvenlik uzmanlarınca da kaygıyla karşılanmıştı. Daha sonra TSK tarafından imha edilen bataryaların yerine şu anda Tunceli'den Kandil'e kadar bir çok yerde konuşlanmış 150'den fazla uçaksavar bataryası bulunuyor. Ayrıca çok sayıda anti-tank füze, mayın ve silahına sahip olan PKK ek mühimmat bulmakta da sıkıntı çekmiyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.