Ankara'da kaset operasyonu! 89 gözaltı...

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltı kararı verilen 89 kişiden 36'sı yakalandı.

Ankara'da kaset operasyonu! 89 gözaltı...
02 Ağustos 2016 Salı 15:37

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada şüphelilerden 89'una gözaltı kararı verildi.

36 şüpheli gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli cumhuriyet savcısı, Baykal ve bazı eski MHP'li milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli bulunan 170 kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltına karaı verilenlerden 36'sı yakalanırken 53'ü için çalışmalar halen devam ediyor. 

3 şüpheli tutuklu

Soruşturmadaki 31 şüphelinin başka suçlardan dolayı tutuklu oldukları öğrenilirken, Ankara Emniyet Müdürlüğüne'de şüphelilerden 50'sinin ise gözaltına alınmadan ifade vermesi için talimat gönderildi.

Soruşturmanın birleştirilmesi

Savcılık geçen aylarda, "Özel hayatın gizliliğine yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler" üzerine birleştirme kararı alark şu ifadelere yer vermişti:

"Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar verilmiştir."

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.