Albay Ali Türkşen FETÖ yıllığı savcıya götürdü :15 subaydan 12si darbenin içinde

Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin düzenlediği "Vatan Nasıl Sağ Kalır?" konulu panele katılan Emekli Kurmay Albay Ali Türkşen,  15 subaydan 12'sinin darbe girişiminde yer aldığını iddia etti.

Albay Ali Türkşen FETÖ yıllığı savcıya götürdü :15 subaydan 12si darbenin içinde
09 Ekim 2016 Pazar 19:16

Emekli askerler Tümamiral Semih Çetin, Kurmay Albay Ali Türkşen, iş adamı Adnan Öztürk Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin düzenlediği "Vatan Nasıl Sağ Kalır?" konulu panele,  20. Dönem TBMM Başkanvekili Uluç Gürkan konuşmacı olarak katıldı.

Türkşen , Balyoz kumpası nedeniyle 3,5 yıl Hasdal Askeri Cezaevinde mahkum edildiğini belirtti. FETÖ'nün 1990'lı yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) başta olmak üzere birçok kurumda örgütlenmeye başladığını ifade ederek, 1997'de yapılan Deniz Harp Akademisi sınavını kazanan 15 subaydan 12'sinin FETÖ'cü olduğunu iddia etti. O yıllarda FETÖ'nün "irticai yapılanma" olarak tanımlandığını ifade eden Türkşen, şunları kaydetti:

"1997'de 'irtica akademiyi kazandı' diye bir söylem yayıldı. O zaman Deniz Harp Akademisini 15 subay kazandı. Bunların irticacı personel olduğu, güvenilir personellere ise 'bunların üzerinde gözünüz olsun' diye telkinler yapılıyordu. 15 subaydan ikisi Balyoz davasından önce emekli oldu, bir kişi de o dava kapsamında tutuklandı. Geriye kalan 12 subay ise ya Akıncı'dan çıktı ya da tellerin üstünden atlarken yakalandı."


FETÖ'nün herkes tarafından sorgulanmaya başlandığını kaydeden Türkşen, Hasdal Askeri Cezaevinden tahliye edildikten sonra örgütle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Genelkurmay Askeri Savcılığına ifadeye çağrıldığı söyledi.  "2014 yılında savcıya verdiğim ifadede, 1997'de Deniz Harp Akademisini kazanan, sonradan FETÖ'den tutuklanan ya da kaçan 12 askerin ismini tek tek verdim. Hatta yanımda, Harp Akademisinin yıllığını da götürdüm. İfademi alan savcı, anlattıklarımın 'söylenti' olduğunu söyledi. Ben de bu kadar söylenti üzerine bir şey yapması gerektiğini aktardım." diye konuştu.


Etiketler; #ali türkşen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.