Berat Kandili ne zaman idrak edilecek?

Berat Kandili, üç aylarda idrak ediliyor. Peki Berat kandili ne zamana denk geliyor? İşte Müslümanlar için en önemli günlerden biri olan Berat Kandiline yönelik bilgi...

Berat Kandili ne zaman idrak edilecek?
29 Nisan 2018 Pazar 10:55

Berat Kandili, üç aylarda müslümanlarca idrak ediliyor. 19 Mart'ta başlayan "üç aylar"ın ikincisi şaban ayının 15'inci gecesine denk gelen Berat Kandili, 30 Nisan Pazartesi akşamı kutlanacak. İbadetlerin ve bolca duanın yapılacağı bu kandil gecesi için Hazreti Muhammed (s.a.v), "Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur." demiştir. 

İslam inancına göre "berat", günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına gelmektedir.

Berat Kandilinde okunacak dualar nelerdir? Peygamber Efendimizin okuduğu Berat Duasına haberimizden ulaşabilirsiniz...

Dualar için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.