Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretinde indirim sinyali verildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü için yaptıkları açıklamalarda Ramazan Bayramından önce açılacağını belirtirken geçiş ücreti hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretinde indirim sinyali verildi
03 Haziran 2016 Cuma 10:16

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Osmangazi Köprüsü için yaptıkları açıklamalarda Ramazan Bayramından önce açılacağını belirtirken geçiş ücreti hakkında da bilgilendirmede bulundu. Osmangazi Köprüsü’nün 35 dolar artı KDV olarak açıklanan geçiş ücretiyle ilgili çalışma yapıldığını belirten Arslan, “Yeni geçiş ücreti, netleşmesinin ardından kamuoyuyla paylaşılacak” diye konuştu.

2010 yılında dünya da yaşanan krize değinerek açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan, “O dönemde yüklenicilere müteşekkiriz ki dünyanın finansal olarak sıkıntı yaşadığı bir dönemde ülkemizin geleceğine güvenerek 8 milyar dolarlık bir projeye gözlerini kırpmadan imza attılar” ifadesiinde bulundu.

Osmangazi Köprüsü için 7900 kişiyle yoğun bir şekilde çalışma yapıldığını vurgulayan Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız birkaç gün önce açıkladılar, bayramdan önce inşallah bu köprüyü hizmete açacağız. Daha önce 40 kilometrelik kısmını hizmete açmıştık, köprüyle birlikte bunu 58 kilometreye çıkaracağız. Özellikle bayram sıkışıklığında insanımızın derdine deva olacak. Hedefimiz sene sonuna kadar toplam 433 kilometrelik projenin 120 kilometresini Bursa’ya kadar hizmete sunmak, İstanbul-Bursa arasını hizmete açmak. Bütün toplam projenin bitirilme tarihi olarak her ne kadar 2020’ye kadar süremiz varsa da 2018 sonuna kadar bitirme hedefimiz var.”

 
Kaynak: Milliyet
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.