İşverene asgari ücret desteği ne kadar? Belli oldu

Yeni yılla birlikte asgari ücrette artış yapılmıştı. Asgari ücretin arttırılmasıyla birlikte işverene verilecek olan desteğin detayları da belli oldu. Peki işverene asgari ücret desteği ne kadar? İşte SGK'nın yaptığı duyuru...

İşverene asgari ücret desteği ne kadar? Belli oldu
03 Mart 2017 Cuma 10:09

2017 yılında asgari ücretin 1.400 lira net olarak uygulanmasıyla birlikte işverene verilecek desteğin de detayları belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yaptığı duyuruya göre işçi başına yıllık olarak 1.200 TL destek verecek. 

Devlet asgari ücreti arttırmanının ardından işverene işçi desteğinin devam ettirilmesine karar vermişti. Destekle ilgili detayları Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü duyuru ile açıkladı. 

SGK'nın duyurusunda "2017 yılında, 2017 yılı öncesi tescil edilen işyerleri için prime esas günlük kazancı 110 TL ve altında olan, 2017 yılında tescil edilen işyerleri için ise tüm sigortalıların çalışma gün sayısının 3.33 ile çarpımı sonucu bulunacak miktar kadar şartları taşıyan işverenlerimize sigortalı başına asgari ücret desteği verilecektir" denildi.

Yeni işyerlerinde ücret üst sınırı aranmazken asgari ücret desteğinden yararlanmak isteyen işverenlerin başvuru yapma şartıda istenmeyecek. Verilecek olan asgari ücret destek tutarı takip eden ayda tahakkuk edecek prim borçlarından mahsup edilecek.

Tabi bu destekten yararlanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. İşte o şartlar:

- 4A (SSK) kapsamında prim ödeyerek işçi çalıştırmak

- Aylık prim oranı ve hizmet belgelerinin yasal süresinde vermek

- Sigortalı çalıştırılan işçilerin primlerinin tam olarak bildirilmesi (asgari ücret hilesi yapılmaması)

- Sigortasız işçi çalıştırılmaması, ya da kişilerin sigortalı yapılıp çalışıyormuş gibi gösterilmemesi

- Kuruma borcunun bulunmaması
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.