HSBC'ye 601 milyon dolar ceza

ABD, konut kredilerinde ‘‘tehlikeli ve kusurlu’’ uygulamalarda bulunduğu için HSBC’ye 601 milyon dolar ceza verdi.

HSBC'ye 601 milyon dolar ceza
06 Şubat 2016 Cumartesi 10:55

ABD, konut kredilerinde uygulamalardan dolayı HSBC'yi para cezasına çarptırdı.

ABD hükümeti, HSBC’ye konut kredilerindeki "tehlikeli ve kusurlu" uygulamaları nedeniyle toplam 601 milyon dolar ceza verdi.

ABD Adalet Bakanlığı ve Merkez Bankasından (Fed) yapılan yazılı açıklamalarda, HSBC’nin konut kredileri ve ipotek sürecinde ‘‘tehlikeli ve kusurlu’’ uygulamalarda bulunduğu için toplam 601 milyon dolar cezaya çarptırıldığı bildirildi.

Cezanın 470 milyon doları Adalet Bakanlığı, 131 milyon doları ise Fed tarafından kesilirken, kuruluşlar, toplam cezanın 370 milyon dolarlık kısmının konut kredisi kullanan tüketicilerin borçlarında indirim yapılması yoluyla karşılanabileceğini belirtti.

İngiltere'nin piyasa değeri bakımından en büyük bankası olan HSBC, daha önce de "kara para aklama" suçlamaları ile ilgili olarak ABD’ye 1,9 milyar dolar uzlaşma bedeli ödemek zorunda kalmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Servet niteliğinde.