Google tek bir şartla 10 bin TL maaşlı şoför arıyor

Google şoför olarak işe alınacağı personele tek şartı var. Üstelik 10 Bin TL maaş veriyor.

Google tek bir şartla 10 bin TL maaşlı şoför arıyor
14 Mayıs 2016 Cumartesi 12:15

Google'ın sürücüsüz otomobil üzerinde yaptığı çalışmalarla ufak kazalar yaşanmasına rağmen yıllarca başarılı bir şekilde çalıştı. Google'un 2,5 ay önce bir otonom aracının bir kazada 8'de 8 kusurlu taraf olduğunu öğrenilmesinin ardından bu sürücüsüz araçları için şoför işe alınmasına karar verildi.

Google şoför olarak işe alınacak olan personele tek şartı ise lisans diplomasının olmasının istenmesi. Google, işe alınan kişinin aracın günlük hareketlerine dair rapor tutmasını ve bu raporu Google yetkililerine sunmasını istiyor. Bu sayede insanların, sürücüsüz araç hakkındaki düşünceleri değerlendirilecek ve gerekirse bu doğrultuda düzenlemeler yapılacak.

Google'ın ABD'nin Arizona eyaletinde yapılacak testler için sürücülere saat başı 20 dolar verecek ve her gün 6-8 saat arası test sürüşü olacak. Haftalık 5 iş günü olarak düşündüğümüzde aylık yaklaşık 10,000 liraya tekabül ediyor.


Etiketler; #Google
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.