Esnafa müjde! Bir yıl ertelendi!

Esnaf ve sanatkarların borcu erteleniyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Esnafa müjde! Bir yıl ertelendi!
16 Mayıs 2016 Pazartesi 12:21

Esnaf ve sanatkarlara müjde! Borçları erteleniyor. Terör olaylarından zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçları bir yıl ertelenecek. Esnafın, söz konusu ertelemeden yararlanabilmesi için en geç 31 Aralık tarihine kadar, terör olaylarından zarar görüldüğüne dair resmi yazı ile Halk Bankası'na müracaatta bulunması gerekiyor.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının bir yıl erteleneceğini anımsatarak, "Söz konusu dört ilde 8  bini aşkın esnafımıza ait 345 milyon lira civarında kredi bakiyesi  bulunmaktadır." dedi.

Bakan Yılmaz, yazılı açıklamasında, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerden doğan borçlarının bir yıl ertelenmesine yönelik kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını kaydetti.

Karar kapsamındaki esnaf ve sanatkarın, terör olaylarından zarar görüldüğüne dair resmi yazı ile bankaya müracaatta bulunmaları durumunda kredi borçlarının erteleneceğini ifade eden Bakan Yılmaz, müracaatların 31 Aralık'a kadar yapılması gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.