Bakan Çelik'ten çiftçilere kredi müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiftçilere müjdeli haberi verdi. Düşük faizli kredi uygulaması 2017 yılında da devam edecek.

Bakan Çelik'ten çiftçilere kredi müjdesi
01 Mart 2017 Çarşamba 13:07

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2004 yılından bugüne kadar uygulanan düşük faizli kredi imkanının yeni yıl yani 2017 yılında da devam edeceği müjdesini verdi. Bakan Çelik, toplam 35 başlık altında birçok tarımsal faaliyette uygulanan düşük faizli kredi imkanı ile gelir seviyesinin yükseltilmesi hedeflendiğini vurguladı.

Uygulamaya bu sene stratejik bitkisel üretim başlığına bitkilerden ekleme yapıldığını belirten Bakan Çelik, bu bitkilerin kekik, biberiye, adaçayı, sığla yağı, sumak, keçiboynuzu, defne, fesleğen, likapa, ıhlamur, safran ve jojoba olduğunu söyledi.

Yaygın bitkisel üretimde üst limitin  250 bin liradan 750 bin liraya, stratejik bitkisel üretimde 2 milyon liradan 3 milyon liraya yükseltildiğini belirten Çelik, kredi kapsamında soğuk hava deposu yatırımlarının da dahil edildiğini bildirdi. 

Damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği kredi kullanma üst limiti ise 7,5 milyon liradan 12,5 milyon liraya çıkartıldı.

Ayrıca Çelik, damızlık süt ve etçi sığır ile kombine sığır yetiştiriciliği, damızlık düve, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği, kanatlı sektörü damızlık ve su ürünleri yetiştiriciliği, modern basınçlı sulama, çok yıllık yem bitkisi, yurtiçi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi, sera modernizasyonu konularında yüzde 100, diğer konularda yüzde 25-75 arasında faiz indirimi sağlayan uygulama tebliğinin yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.