YÖK Atlas net hesaplaması nasıl yapılır? YÖK Lisans ve Önlisans Atlası!

2016 YGS sınav sonuçlarının 25 Mart 2016 tarihinde açıklanmasıyla beraber öğrenciler puanlarının hangi üniversiteye yettiğini ve 2016 LYS sınavında kaç net yapmaları gerektiğini hesaplamaya başladılar. Her sınavın ardından yapılan bu hesaplamalar için ise YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) bir web sayfası açtı ve buradan öğrencilere Önlisans - Lisans Atlası, Başarı Sihirbazı ve YGS-LYS Net Sihirbazı modüllerini üniversite adaylarına sundu. Peki, YÖK Atlas net hesaplaması nasıl yapılır? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

YÖK Atlas net hesaplaması nasıl yapılır? YÖK Lisans ve Önlisans Atlası!
01 Nisan 2016 Cuma 09:26

YÖK tarafından 2016 YGS sınavına az bir zaman kala hizmete sunulan YÖK Atlası uygulamasıyla öğrenciler üniversite ile alakalı tüm hesaplamaları tek bir pencereden yapabiliyorlar. YGS ve LYS sınavına girecek olan öğrenciler YÖK Atlas uygulaması sayesinde hangi bölümün kaç puan istediğini de kolayca görebiliyorlar. YÖK’ün uygulamayı duyurmasıyla beraber bir çok adayın kullanmaya başladığı YÖK Atlas uygulamasının kullanımı oldukça kolay.

YÖK YGS-LYS NET SİHİRBAZI

Üniversite sınavına giren adaylar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de istenen bölüme kaç netle girebilecekleri. YÖK tarafından sunulan bu modül ile öğrenciler geçmiş yıllara ait istatistikleri görebilir ve istedikleri bölümle alakalı detaylı bilgi sahibi olabilirler.

YÖK YGS-LYS net sihirbazı modülünü kullanmak isteyen adayların https://yokatlas.yok.gov.tr/ web sitesine giriş yaptıktan sonra YÖK YGS-LYS net sihirbazı seçeneğini seçmeleri gerekmektedir. Sonrasında ise Önlisans veya Lisans programlarından birini seçen adaylar istedikleri bölümle alakalı net bilgisine ve geçmiş yıllara ait net bilgisine ulaşabilirler.

YÖK LİSANS ATLASI

YÖK tarafından YÖK Atlas uygulaması ile sunulan Lisans Atlası modülü ile adaylar lisans programlarına yerleşenlerin puanlarını, başarı sıralarını ve YGS/LYS netlerini görebilirler. Aynı zamanda 2015 ÖSYS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan Lisans programları da bu modülde yer almaktadır.

YÖK Lisans Atlasını kullanmak isteyen adayların https://yokatlas.yok.gov.tr/ web sitesine giriş yapmaları gerekmektedir. Sonrasında YÖK Lisans Atlası modülünü seçen adayların karşısına gelen ekranda seçilmesi gereken bazı kısımlar bulunmaktadır. Sorgulama yapmak istenen üniversitenin seçilmesinin ardından ekrana o üniversitede bulunan bölümler gelmektedir. Burada bulunan bölümlerden herhangi birinin seçilmesi durumunda o bölümle alakalı ayrıntılı detaylar adaylara sunulur.

Lisans programı seçen adayların karşısına ise bu programın bulunduğu üniversiteler gelir. Adayların istedikleri üniversiteyi seçmesiyle yine detaylı bilgiler ekrana gelmektedir.

YÖK ÖNLİSANS ATLASI

YÖK tarafından YÖK Atlas uygulaması ile sunulan Önlisans Atlası modülü ile adaylar önlisans programlarına sınavsız geçiş ve YGS puanı ile yerleşenlerin dağılımını ve YGS netlerini detaylı olarak görebilirler. Aynı zamanda 2015 ÖSYS’de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan önlisans programlarının detayları da bu modülde yer almaktadır.

YÖK Önlisans Atlası da Lisans Atlası gibi kullanılmaktadır.

YGS PUAN TÜRLERİ

YGS sınavına ilk kez giren öğrenciler YGS puan türleriyle alakalı çok az şey biliyor. Her puan türünün farklı bölümler için kullanılması ise öğrencilerin kafasını karıştırıyor. Bu nedenle sizler için hangi puan türünün hangi bölüm için kullanıldığına dair detaylı bir haber hazırladık. İşte YGS puan türleri ve bölümleri;

YGS-1: Bilgisayar, Elektronik Teknolojileri, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojileri

YGS-2: Ağız ve diş sağlığı, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi, Boya Teknolojisi, Anestezi, Kağıt Teknikerliği

YGS-3: Adalet, Basın Yayın, Tıbbi Dokümantasyonluk

YGS-4: Aşçılık, Çocuk Gelişimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm, Marka İletişimi

YGS-5: Basın Yayın, Emlak Yönetimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Otobüs Şoförlüğü, Restorasyon, Seyahat Hizmetleri

YGS-6: Bilgi ve Belge Yönetimi, Bankacılık ve Sigortacılık, Orman İşletmeciliği, Pazarlama ve Perakende, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu Kadastro

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayse fatma hayriye - 8 yıl önce
ben bu sayfayı kullanamadım yardım please
Avatar
ayse fatma hayriye - 8 yıl önce
ben bu sayfayı kullanamadım yardım please