Telafi eğitimi yarıyıl tatilinde mi? Bakan Yılmaz açıkladı

Bilindiği üzere, MEB'den kar tatilleri nedeniye aksayan eğitimin telafi edileceği belirtmişti. Bunun üzerine de bu telefi derslerinin yarıyıl tatilinde giderileceği üzerine bir çok asılsız haber çıkmış ve öğrencilerin kafası karıştırılmıştı. Bakan Yılmaz bu konuya açıklık getirdi.

Telafi eğitimi yarıyıl tatilinde mi? Bakan Yılmaz açıkladı
13 Ocak 2017 Cuma 15:05

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yarıyıl tatilinde telafi eğitiminin yapılmayacağını ve öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev verilmeyeceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni müfredatın tanıtımına yönelik basın toplantısında "Tatil, tatildir. Telafi eğitimi tatilde olmaz. Telafi eğitimi gerekiyorsa Şubat'tan sonra da olur. Öğretmenler o ders saatleri içerisinde bu kayıpları telafi edeceklerdir" dedi.

Öğrencilere yarıyıl tatilinde ödev yok

MEB'in yayınladığı genelgenin hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz;

"Öğrencilerimize hiçbir ödev vermeyin diyerek hiçbir ödevin verilmemesini istedik. İlla bir şey yapılması istenecekse kendisini zenginleştirecek kitap okuma, sinemaya gitme, kendi bulunduğu ilin kültürel mekanlarını gezme, müzeleri, gezsin kitapları okusun. Ama bunlar hakkında da okul açıldıktan sonra da 5 dakika her bir öğrencimiz hangi kitabı okuduğu nasıl zenginleştirdiğini arkadaşlarına anlatmasını isterlerse daha doğru olacağı doğrultusunda bir talimatı yazdık. Bütün milli eğitim müdürlüklerimize, öğretmenlerimize iletmek üzere gönderdik." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş takvimine göre; 

2016-2017 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak 2017-3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.