Sınıfta Kalan 9.Sınıf Öğrencileride Adrese Dayalı Okula Yerleştirmeden Faydalanmak İstiyor

Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı Sedat DEGER “Bu sene çeşitli sebeplerden sınıfta kalıp sınıf tekrarı yapacak 9.sınıf öğrencileride adrese dayalı okul yerleştirmesinden yararlanmak istiyorlar.”

Sınıfta Kalan 9.Sınıf Öğrencileride Adrese Dayalı Okula Yerleştirmeden Faydalanmak İstiyor
25 Nisan 2018 Çarşamba 11:20

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren 9. sınıfa başlayacak öğrencilerin adrese dayalı sisteme göre adreslerine yakın okullara yerleştirilecek olmasından dolayı bu yıl 9. sınıf olup sınıfta kalan öğrencilerde ilk defa liseye başlayacak öğrenciler gibi kendilerinin de adreslerine en yakın okullara yerleştirilmesini istiyorlar.

Sınıfı tekrarı yapan 9. sınıf öğrencilerden S.K. adrese dayalı okula yerleştirme talebini şu ifadelerle dile getiriyor; “Bu sisteme 9.sınıf tekrar eden veya belirli bir sebepten dolayı sınıf donduran 9.sınıflar da dahil edilmeli. Önümüzdeki 9.sınıflarla aynı olacaklar sonuçta onlar adres ile girerken bizim puanımıza bakılıp yakınımızdaki niteliksiz okula gidememek haksızlık olur. Yakınımda 3 tane niteliksiz okul olmasına rağmen ben uzaktaki okula gitmek zorunda kaldım devamsızlıktan kaldım o yüzden başarısız sayıldım derslerim iyi olmasına rağmen, MEB müsteşarı veya bakanı istemediğiniz okulda okutturmayız dediğine rağmen istemediğim okula gidiyorum. Bunu bir daha yaşamak istemiyorum yakınımdaki niteliksiz okula adres ile girmek istiyorum. Onlar yakınındaki okula giderken ben saat 5 te kalkıp uykulu uykulu uzaktaki okula gideceğim. Bu sisteme dahil edilmezsek yine uzak okula gideceğim ve devamsızlık sorunu yaşayacağız, sınıfta kalan 9.sınıflar olarak bizimde sistemden yararlanmamız lazım.” Aslına bakacak olursak dile getirdiği talebinde hiç de haksız sayılmaz çünkü sıraladığı nedenlerine tek tek baktığımızda hem diğer öğrencilerle eşit şartlara sahip olmaları bakımından hemde kendi adreslerinden uzak okulda okumanın dezavantajlarının olumsuz etkilerini yaşamamak istemeleri bakımından geçerli sebepler olarak duruyor.

Açıkçası 9.sınıf olup sınıf tekrarı yapacak öğrencilerin taleplerine Milli Eğitim Bakanlığımızın bir cevap vermesi gerekiyor diye düşünüyorum çünkü özellikle evlerinden uzakta olan okullarda okumalarının zorluklarından yakınıyorlar ki bu haklı yakarışlarının bir çözüme kavuşturulması gerekir. Zira bu sene liseye başlayacak öğrencilerin adrese dayalı liseye yerleştirilme sebebi olarak öğrencilerin evlerine yakın okullarda daha rahat ve evlerinden uzak okullarda okumanın zorluklarının önüne geçilmesi olarak gösteriliyor.O halde seneye tekrar 9. sınıf okuyacak öğrencilerin de bu haktan faydalanması eşitlik ilkesi gereği bir ihtiyaç olmuştur.Elçiye zeval olmaz diyerek öğrencileri önemseyen bakanlığımızın bu konuda adımlarını atacağını ümit ediyorum.

Saygılar

Sedat DEGER
Lider Eğitimci Yazarlar Derneği Genel Başkanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.