Ortaöğretime Uyum Programı Çalıştayı düzenlendi

MEB ile UNICEF işbirliğinde “Ortaöğretime Uyum Programı Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Ortaöğretime Uyum Programı Çalıştayı düzenlendi
27 Nisan 2017 Perşembe 20:44

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF işbirliğinde eğitim ve öğretimin her tür ve kademesinde katılım ve tamamlama oranlarını artırmak, ortaöğretimde devamsızlık, sınıf tekrarı ve okul terkini azaltmak amacıyla uygulanan uyum programının geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi çalışmaları kapsamında, “Ortaöğretime Uyum Programı Çalıştayı” gerçekleştirildi.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul ilinde düzenlenen çalıştaya; Temel Eğitim, Meslekî ve Teknik Eğitim, Din Öğretimi, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüklerinin temsilcileri ile İBBS-I düzeyinde 12 bölgeden belirlenen idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ortaöğretim uyum programının zenginleştirilmesi çalıştayında; hazırlanmakta olan “Belletici Öğretmen El Kitabı” nın, gerekli değişiklikleri yapılarak pansiyonlu okulların da kullanabileceği bir doküman hâline getirilmesi ile 9. sınıflarda yaşanan okul terklerinin ve okul devamsızlıklarının minimize edilmesi çalışmaları yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.