Mezun olamayan lise son sınıf öğrencilerine müjde!

Milli Eğitim Bakanlığı mezun olamayan lise son sınıf öğrencilerine sınav hakkı getiriyor. Lise son sınıf öğrencilerinden sorumlu dersi bulunanlara sorumluluk sınavı açılacak.

Mezun olamayan lise son sınıf öğrencilerine müjde!
30 Ağustos 2016 Salı 10:40

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise son sınıf öğrencilerinden sorumlu dersi bulunduğu için mezun olamayanlara sınav hakkı tanıyor. Buna göre MEB, lise son sınıfta olup sorumlu dersi olduğu için mezun olamayan öğrencilere hafta içi sorumluluk sınavı açacak.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine konuya ilişkin yazı gönderildi. Söz konusu yazıda MEB'e, bazı öğrenci ve velilerden bilgiler geldiği kaydedildi. MEB, lise son sınıf öğrencilerinden okulunu tamamlayamayan ve yükseköğrenime devam etmeye hak kazanan öğrencilerin mağduriyetini gidermek için bu hafta içi sorumluluk sınavı açılacağını kaydetti.

Bu kapsamda, lise son sınıf öğrencilerinden, sorumlu dersi bulunanlar için okulların açılacağı hafta içinde sorumluluk sınavları yapılacak. 2016-2017 eğitim öğretim yılı 19 Eylül 2016'da başlayacağından sorumluluk sınavları, ilgili mevzuat gereği okulların açıldığı aynı hafta içinde gerçekleştirilecek.

2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere tüm örgün ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinden sorumluluk sınavları sonunda başarısız tek dersi kalanlar için de valiliklerce belirlenecek takvime göre eylül ayının sonuna kadar sorumluluk sınavları esaslarına göre bir sınav daha yapılacak.

2016 ÖSYS'de kayıt hakkı kazananların kayıtları en son 31 Aralık 2016'ya kadar yapılacağından başarılı olanların diplomaları kısa sürede düzenlenerek kendilerine teslim edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
filizduranay ogrenci velisi - 8 yıl önce
Tek dersi olanlara af ciksin 12. Siniflara daha onceki yillarda olmus