Mevsimlik işçilerinin çocukları eğitimlerinden geri kalmayacak

Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitiminin aksamaması için genelge yayımladı.. Buna göre başka bir bölgeye göçen mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitim-öğretimden geri kalmaması için bir takım çalışmalar yapılacak.

Mevsimlik işçilerinin çocukları eğitimlerinden geri kalmayacak
31 Mart 2016 Perşembe 09:12

Milli Eğitim Bakanlığı mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitimi ile ilgili çalışma başlatıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı mevsimlik işçilerin çocuklarının eğitiminin aksamaması için ve başka yörelere göçen tarım işçilerinin çocuklarına eğitim sağlanması için, toprak sahiplerinin ziyaret edilmesini söyledi. 

MEB Bakanı Nabi Avcı her sene çalışmak için başka yerlere göç eden ailerin çocuklarının eğitiminin aksamaması için toprak sahipleriyle görüşülmesi talimatı verdi. Konu ile ilgili genelge yayımlama talimatı veren Nabi Avcı, işçi ailelerin çocuklarının eğitimsiz kalmamaları için bir takım çalışmalar yapılmasını istedi. Yapılan çalışmalar kapsamında, başka bir yöreye giden mevsimlik işçilerin çocuklarına norm fazlası en az 3 öğretmenden oluşan bir ekipi öğrencilerin takibini gerçekleştirecek. Bu ekiplerde gerektiği taktirde rehberlik öğretmeni de bulunacak. 

Görevlendirilen ekipler göçer ve yarı göçer ailelerin eğitim çağına gelmiş çocuklarını tespit edecek. Daha sonrasında çocuklar kendi bölgelerinde bulunan yatılı okullara yerleştirilecek. Bu imkanı olmayan çocuklar göç ettikleri yerlerde taşımalı sisteme yönlendirilecek. Misafir öğrenci olarak kayıt yaptırılacak öğrencilerin bilgileri e-okul sistemine girilecek. 

Taşımalı sistemin olmaması durumunda ise öğrenciler için bulunduğu yerlere prefabrik benzeri sınıflar yapılacak. Çocukların tüm eğitim için gerekli malzemelri, bulundukları illerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından karşılanacak. 



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah hayırlı olur.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
İnşallah hayırlı olur.