MEB ve Yeşilay'dan ortak yarışma - Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması

MEB ve Yeşilay işbirliği ile düzenlenecek. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması ile ilgili detaylar açıklandı . Peki yarışmaya kimler katılabilecek ve başvuru şartları neler? Türkiye genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak amacıyla düzenlecek yarışma ile ilgili detaylar haberimizde.

MEB ve Yeşilay'dan ortak yarışma - Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması
06 Ocak 2017 Cuma 12:26

Milli Eğtim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Yeşilay iş birliğiyle  sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavratmak amacıyla “Bağımlılık“ konulu yarışma düzenliyor. Yarışmada edebi (şiir, kompozisyon) ve görsel (resim, afiş, karikatür, kısa video) olmak üzere iki kategori bulunacak. MEB ve Yeşilay tarafından ortak düzenlenen yarışmaya MEB'e bağlı resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören bütün öğrenciler katılabilecek.

Başvurular Ne Zaman yapılacak?

Öğrenciler eserleriyle eğitim gördükleri okul müdürlüklerine 17 Şubat tarihine kadar başvuracak. Okul müdürlükleri tarafından edebi ve görsel kategorilerde birinci seçilen eserler ilçe millî eğitim müdürlüklerine bildirilecek. İlçe millî eğitim müdürlükleri ise kendilerine ulaşan okul birincileri arasından her kategori ve kademede ilçe birincisini seçerek il millî eğitim müdürlüklerine gönderecek. İl millî eğitim müdürlükleri ise her kategori ve kademede il birincilerini seçerek düzenleyecekleri törenle ödüllerini verecek. Son olarak Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde kurulacak jüri, il birincileri arasından her iki kategori ve kademede Türkiye birincilerini, ikincilerini ve üçüncülerini belirleyecek. Dereceye giren eserler belirlendikten sonra 5 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul´da büyük ödül töreni düzenlenecek.
 

BAŞVURU ŞARTLARI 

Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel kurumlarda öğrenim gören öğrenciler başvurabilecektir.

Yarışmaya katılan eserin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da yayınlanmamış olması gerekmektedir.

Yarışmaya katılımlar bireysel olacaktır. Grup, sınıf, okul vb. adına yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yarışmaya bu kılavuzun 3. maddesinde yer alan yarışma takviminde belirtilen tarihler dışında yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yarışmaya katılacak eserlerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk Milli Eğitimi temel amaçları, genel ahlak, toplumsal huzur ve Türk aile yapısına uygun olması gerekmektedir. Bu şartları sağlamadığı belirlenen eserler değerlendirme dışında bırakılacaktır.

Katılımcılar iki kategoride de başvuru yapabileceklerdir. Görsel ve edebi kategorilerin her birine en fazla bir eserle başvuru yapılabilecektir.

Eserler dereceye girip girmediğine bakılmaksızın yarışmacıya iade edilmeyecek ve teslim tarihinden itibaren eserlerin tüm imtiyazı Türkiye Yeşilay Cemiyeti'ne geçecektir. Yarışmaya katılan eserler Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından muhafaza edilecektir.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserleri afiş, katalog, broşür, kitapçık vb. her türlü tanıtım malzemesi olarak kullanma hakkına sahip olacak; eserlerin başka yerlerden kopyalanması durumunda ödülün iptali gerçekleştirilecektir.  

BAŞVURU KILAVUZU için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rugeyye - 7 yıl önce
Nasıl katılacağım?