MEB'den YLSY bursiyerlerine uyarı

MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, YLSY bursiyerlerine uyarıda bulundu. Uyarıda, öğrencilerin öğrenim planlarını 12 Mart 2018 tarihinden geçerli olmak üzere REBUS’a yüklemeleri gerektiği belirtildi.

MEB'den YLSY bursiyerlerine uyarı
02 Mart 2018 Cuma 14:45

MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, YLSY bursiyerlerine uyarıda bulundu. Uyarıda, öğrencilerin öğrenim planları12 Mart 2018 tarihinden geçerli olmak üzere REBUS’a yüklemeleri gerektiği belirtildi.

Ayrıca,  Hali hazırda öğrenim planlarını ilgili  Ataşelik/Müşavirliğe göndermiş olan öğrencilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığı kaydedildi.

MEB tarafından yapılan 'YLSY Bursiyerlerin Dikkatine' başlıklı uyarı yazısı şu şekilde;

''1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışında lisansüstü öğrenim gören öğrencilerin iş ve işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi ve  işlemlerin hızlandırılması amacıyla öğrenim planları ilgili Ataşelik/Müşavirlik ve yurt içi akademik danışman/koordinatör tarafından Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS) üzerinden onaylanacaktır.

Bu kapsamda aşağıda yer alan Bakanlığımız ve Kurumlar (TPAO,DSİ,TCCD,BOTAŞ hariç) adına öğrenim gören öğrencilerin öğrenim planlarını 12/03/2018 tarihinden geçerli olmak üzere Türk Öğrencilerin Yabancı Ülkelerde Öğrenimleri Hakkında Yönetmenliğin 15 inci maddesinin 1. Fıkrasında belirtilen süre dahilinde  REBUS’a yüklemeleri gerekmektedir. Hali hazırda öğrenim planlarını ilgili  Ataşelik/Müşavirliğe göndermiş olan öğrencilerin herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Kültür ve Turizm Bakanlığı
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Milli Eğitim Bakanlığı
Orman Genel Müdürlüğü
ÖSYM Başkanlığı
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü
Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü

Öğrencilere duyurulur.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.