KPSS başvuruları sona eriyor! 2016 KPSS başvurusu nasıl yapılır?

2016 KPSS başvuruları yarın sona erecek. Kamu kurumlarında görev almak isteyen adayların hazırlandığı KPSS başvurularının yapılması için sayılı saatler kalmış durumda. Peki, 2016 KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2016 KPSS başvurusu harcı ne kadar? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

KPSS başvuruları sona eriyor! 2016 KPSS başvurusu nasıl yapılır?
30 Mart 2016 Çarşamba 12:50

17 – 31 Mart 2016 olarak açıklanan KPSS başvuru süresi yarın sona erecek. Sınava girmek isteyen adayların ödemelerini yaparak sınava başvuru yapmaları gerekmekte. 2016 KPSS sınavında adaylar Eğitim Bilimleri, Genel Yetenek, Genel Kültür ve ÖABT oturumlarında sınava girecekler.

KPSS SINAV TARİHLERİ

2016 KPSS sınav tarihleri ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimi ile belli oldu. Sınav takvimine göre sınav tarihleri şu şekildedir;

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavı (22 Mayıs 2016)
KPSS Alan Bilgisi sınavı (29 Mayıs 2016) Sabah Oturumu: 09.30 Öğleden Sonra Oturumu: 14.00
KPSS ÖABT sınavı (24 Temmuz 2016)

2016 KPSS SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

Yarın sona erecek olan 2016 KPSS sınavı için belirlenen ücret 55 TL’dir. Her oturum için 55 TL ödemek zorunda olan adayların ödeme yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Tüm oturumlara katılmak isteyen adaylar toplamda 220 TL ödeyecek.

Aynı zamanda Öğretmenli Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavına girecek olan adayların mutlaka KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına katılmaları gerektiği için en az 165 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmekte.

2016 KPSS DHBT BAŞVURULARI EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavına katılmak isteyen adaylar 21 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında başvuru yapabilecekler. Lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak olan adayların mutlaka Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları gerekmektedir.

ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimine göre DHBT sınavı 6 Kasım 2016 tarihinde saat 09:30’da gerçekleşecek. Öte yandan DHBT’ye katılacak olan adayların Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğu için en az 110 TL sınav ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Ancak adaylar 6 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan DHBT sınavı başvuru ücretini 21 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında yatırabilecek.

ÖĞRETMENLER 2016 KPSS ÖABT’YE GİRMEK ZORUNDA MI?

KPSS AÖBT Milli Eğitim bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak atamalarda da kullanılacaktır. Bu nedenle de öğretmenlerin ÖABT sınavına girmeleri zorunludur. Öğretmen kadrosu için sınava başvuru yapacak olan adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına da katılmalıdır.

2016 KPSS LİSANS ŞARTLARI NELERDİR?

KPSS Lisans sınavı sadece lisans programlarından mezun olan veya olabilecek durumda olan adaylar için geçerlidir. Adaylar arasında yüksek lisans veya doktora derecesi almış olanlar KPSS başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapmak zorundadır.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.