Eğitimde iş birliği protokolü

Fen lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, TÜBİTAK destekli Konya Bilim Merkezinde çeşitli dersler işleyecek, atölye ve laboratuvar çalışmaları yapacak.

Eğitimde iş birliği protokolü
06 Ocak 2017 Cuma 16:32

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Konya Bilim Merkezi arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü“ kapsamında, fen lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, TÜBİTAK destekli Konya Bilim Merkezinde çeşitli dersler işleyecek, atölye ve laboratuvar çalışmaları yapacak.

Konya Bilim Merkezinde düzenlenen protokolün imza törenine katılan Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Millî Eğitim Bakanlığı olarak millî bir müfredat oluşturmak için ciddi çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kurt, şöyle konuştu: "Bilim adamları yetiştirmek zorundayız. Bilim adamlarımızı dünya çapında yetiştirip ülkemizde tutmak zorundayız. Ülkemize hizmet ettirmek zorundayız. İnanıyoruz ki sizler kendi ülkenizde kendi milletinize hizmet edeceksiniz. Bu tür çalışmaların da bilim adamı olarak yetişmeniz konusunda size destek sağlayacağına inanıyorum."
 
"Öğrenci ve öğretmenler Konya´da buluşacak"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de bu işbirliğinin öğrenciler için çok önemli olduğunu belirtti. Protokolün uygulamaya geçmesiyle Türkiye´nin dört bir tarafından öğrenci ve öğretmenlerin Konya´da buluşacağını vurgulayan Akyürek, şunları kaydetti: "Bilim Merkezimiz gelişmeye devam ediyor. Şimdi çok farklı bir aşamayı birlikte gerçekleştireceğiz. Protokol kapsamında tüm illerden gelecek fen lisesi öğrencileri ve öğretmenlerimizi Bilim Merkezinde misafir edeceğiz. Bilim insanı yetiştirme konusunda çalışmalar yapacağız. Atölye ve laboratuvar çalışmaları yapılacak. Buraya gelecek öğrenci ve öğretmenler, hem bilim ve teknolojinin farklı alanlarıyla tanışma imkanı bulacak hem de ülkemizdeki kardeşlik ortamının güçlenmesine katkı yapmış olacaklar."
 
Konuşmaların ardından MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Kurt ve Akyürek, "Eğitimde İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.