Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin başvuru kılavuzu - MEB son dakika

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Kılavuz ile ortaöğretim kurumları için hangi tarihlerde başvuru yapılacak, giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak, sınav ne zaman yapılacak, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak gibi öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen sorulara cevap verildi Detayları haberimizde...

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin başvuru kılavuzu - MEB son dakika
10 Nisan 2018 Salı 22:36

MEB kılavuzu yayımlandı. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav başvuru ve uygulama kılavuzu ile hangi tarihlerde başvuru yapılacak, giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak, sınav ne zaman yapılacak, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak gibi sorulara yanıt verildi. 

8. sınıf başvuruları 11 ve 18 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru şartları okunan okula göre değişikli gösterdi. Başvuru şartları kılavuzda şöyle yer aldı:

Başvurusunu yapan öğrenciler giriş belgelerine 22 Mayıs 2018 tarihinde erişebilecek. 

Sınav ise 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Birinci bölüm 09.30’da, ikinci bölüm 11.30’da başlayacak. Adaylar, sınav yerine giderken yanında fotoğraflı sınav giriş belgesi, geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.

Kılavuz için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.