Rusya ile savaş kapıda!

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, sıcak savaşa davetiye çıkardı.

Rusya ile savaş kapıda!
04 Şubat 2016 Perşembe 02:38

 Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilimin bu sene diğer yıllara nazaran daha da arttığı açıklandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya'nın yakınlarında çok sayıda asker bulundurmasını ve sık sık tatbikat yapmasını savaşa hazırlık olarak tanımladı. Ardından Ukrayna ve Rusya arasında yaşanması muhtemel olan sıcak savaşın bu sene gündemi meşgul edeceğini ekledi. 

Rusya yanlısı kişilerin yönetiminde olan bölgelerde neredeyse 8 bin civarı askerin bulunduğunu ekleyen Poroşenko, Rusya'nın bu denli askeri alt yapıyı güçlendirmeye çalışıyor olmasının bariz bir hazırlık olduğunu söyledi. Yaptığı hazırlıklar hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Rusya'nın, niyetinin kötü olduğunu düşündüklerini kaydetti. Ukrayna'nın bu sebeple her an Almanya'dan silah stoğu temini isteyebileceğini belirtti. Çünkü söz konusu savaşın gerçekleşmesi halinde tüm Avrupa'nın tehlike altında kalacağını söyledi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.