Rusya'dan son dakika İdlib açıklaması! El Nusra...

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, son dakika İdlib açıklamasında bulundu. Konaşenkov El Nusra'ya karşı bombardıman düzenlendiğini söyledi.

Rusya'dan son dakika İdlib açıklaması! El Nusra...
05 Eylül 2018 Çarşamba 15:31

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere İdlib hakkında açıklama yaptı. Konaşenkov, dün Rus uçakları tarafından İdlib'de El Nusra'ya (yeni adıyla Fetih el Şam) karşı bombardıman düzenlendiğini söyledi.

Konaşenkov "4 Eylül'de Hmeymim Hava Üssü'nden havalanan 4 Rus uçağı ile İdlib'de El Nusra'ya ait mevzilere hassas mühimmatlarla saldırı gerçekleştirildi" diye koonuştu. Bu açıklama ile Böylece Konaşenkov İdlib'de hava operasyonu düzenlendiğini doğrulamış oldu.

Konaşenkov, Rus uçaklarının teröristlerin yerleşim birimleri dışındaki ve içlerinde insansız hava araçlarının (İHA) bulunduğu silah depolarının yanı sıra ve teröristlerin Hmeymim üssü ile Halep ve Hama'ya saldırı için İHA'larını gönderildiği yerlere yapıldığını ifade etti.

Hmeymim üssü yakınlarında son bir ayda teröristlere ait 47 İHA'nın vurulduğunu da hatırlattı.

Saldırıyı gerçekleştiren Su-35S uçaklarının vurduğu silah depolarında teröristlerin uçaksavar sistemlerinin de bulunduğunu belirten Konaşenkov, bombardıman öncesinde mevzilerin teröristlere ait olduğunun doğrulandığını ve nokta atışı yapıldığını vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.