Rus jeti Halep'te sahra hastanesini vurdu çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya'ya ait bir savaş uçağı Suriye'nin Halep şehrindeki bir sahra hastanesini bombaladı. Halep'teki sahra hastanesinde içerisinde sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybederken 62 kişi de yaralandı. Rus yetkililerin Halep'teki saldırıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor...

Rus jeti Halep'te sahra hastanesini vurdu çok sayıda ölü ve yaralı var
27 Nisan 2016 Çarşamba 23:58

Her gün onlarca savaş suçunun işlendiği Suriye'de savaş suçlarına bir yenisi daha eklendi. Rus ordusuna ait bir savaş uçağı Suriye'nin Halep şehrindeki bir sahra hastanesini bombaladı. Halep'teki bombalama sonucu sahra hastanesinde görevli sağlık personeli dahil 30 kişi hayatını kaybederken 62 kişi de yaralandı.

Halep sivil savunma yetkilisi İbrahim Hac, ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını belirtti. Rus savaş uçaklarının bombalama eyleminin ardından sahra hastanesi enkazı altında kalan insanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

BU SALDIRILAR RUS UÇAKLARININ İLK SALDIRILARI DEĞİL 

İbrahim Hac, Rus uçaklarının daha önce de buna benzer saldırılarda bulunduğunu bildirdi. Rus jetlerinin gün içerisinde Bab Neyrab yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda kişinin öldüğünü belirtti. Ayrıca Hac şunları da sözlerine ekledi:

''Bir haftan bu yana Rus ve rejime ait savaş uçakları, yoğun şekilde Halep'te sivil yerleşim yerlerini bombalıyor. Ruslar bu gece Sukeri'deki Kudüs hastanesine saldırarak yerle bir etki bölgeye giden ekiplere ve hastane bölgesine ikinci bir saldırı düzenledi. Saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğu hastanede tedavi gören sivil hastalardı. Rusya ve rejim özellikle yerleşim yerleri ile sivillere yardım edilen yerleri bombalıyor.''

AA


Etiketler; #rusya #halep
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.