PYD gösterileri zorla bastırıyor

Suriye'nin Haseki kentini ele geçiren PYD kendisine karşı gösteri düzenleyenleri Esad'ın yöntemiyle engellemeye çalışıyor.

PYD gösterileri zorla bastırıyor
11 Kasım 2015 Çarşamba 10:52

 Suriye'nin Haseki kentini ele geçiren PYD militanları burada sivil halka şiddet ve baskı uyguluyor. Haseki kentinde toplanan çok sayıda Kürt PYD'nin politikalarını protesto için yürüyüş düzenledi. PYD'nin buna karşı tepkisi ise Esad'ın yöntemlerine benzer oldu. 

Çevre köylerden destekçilerini toplayarak Haseki kentine getiren PYD militanları burada yürüyüşçülerin karşısına karşıty görüşlü göstericiler çıkardı. Çok sayıda kişinin karşı karşıya gelmesi nedeniyle kan dökülme ihtimali bölge halkının sağduyusu sayesinde ortadan kalktı. 

Kentin giriş ve çıkışlarında önlemler alarak içeri gazetecilerin girmesine engel olan PYD militanları yüzünden Haseki'den haber alınamıyor. Kentte olağanüstü hal ilan edilmiş durumda. 

Kaynak: El-Cezire


Etiketler; #Haseki
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.