İsrail'den uyarı: Türkiye'yi terk edin!

İsrail, Türkiye'de bulunan vatandaşlarını uyararak "Türkiye'yi acilen terk edin" uyarısında bulundu.

İsrail'den uyarı: Türkiye'yi terk edin!
28 Mart 2016 Pazartesi 14:00

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 19 Mart tarihinde meydana gelen canlı bomba saldırısında 3 İsrailli ve 1 İranlı hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrası açıklamada bulunan İsrail, Tütkiye'deki vatandaşlarını uyarmış ve İsrail Başbakanlığı'na bağlı terörle mücadele ofisi Türkiye seyahatine ilişkin "3. seviye" bir uyarı yayınlamıştı. 

"Türkiye'yi acilen terk edin"

Reuters'ın haberine göre; İsrail Başbakanlığı'na bağlı terörle mücadele ofisinden yeni bir duyuru yapıldı. Buna göre, Türkiye'ya ilişkin yayınlanan 3. seviye uyarı "2. seviye" ye yükseltildi. Seviye 2, IŞİD veya diğer grupların Türkiye'deki turistik bölgelere saldırabileceğine dair "yüksek somut tehdit" olarak adlandırılıyor. Bu alarmın neden verildiğine ilişkin herhangi bir detay ise açıklanmadı. 

Açıklamada, İsrail vatandaşlarının Türkiye'ye gitmeyi gözardı etmeleri ve eğer şu an orada bulunuyorlarsa "mümkün olan en kısa sürede" ayrılmalarını istendi. Alarm seviyesi 1 olsaydı bu durumda İsrail vatandaşlarının "anında" ayrılmaları istenmiş olacaktı.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.