IPSO, The Sun gazetesinin "5 Müslümandan biri Cihatçı" haber incelemesini bitirdi

IPSO, yaptığı inceleme sonrasında The Sun gazetesinin 23 Kasım da "5 Müslümandan biri Cihatçı" başlıklı haberin doğruluk kriterini ihlal ettiğini ve sunuluş şeklinin ise yanıltıcı olduğuna karar verdi.

IPSO, The Sun gazetesinin "5 Müslümandan biri Cihatçı" haber incelemesini bitirdi
26 Mart 2016 Cumartesi 14:10

The Sun gazetesinin Paris'teki terör saldırılarının ardından yayımladığı ve ülkedeki her 5 Müslümandan birinin DAEŞ'e sempati duyduğu haberine 3 binden fazla şikayet gelmesi üzerine İngiliz Bağımsız Basın Standartları Örgütü (IPSO) tarafından başlatılan inceleme sona erdi.


IPSO, inceleme sonrasında The Sun gazetesinin 23 Kasım da "5 Müslümandan biri Cihatçı" başlıklı haberin doğruluk kriterini ihlal ettiğini ve sunuluş şeklinin ise yanıltıcı olduğuna karar verdi. The Sun gazetesinin yaptığı anket ve haber
 iddiaların uyuşmadığına dikkati çekerek, ankette sempatiyle ilgili soruda DAEŞ’ten söz edilmediğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Batı bu durumu birde kendine sormalı. Acaba bu sorunun neresindeyim diye.