Göçmenlerin iadesine başlandı!

AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin geri kabul anlaşmasında çoğunluğu Pakistanlı 131 göçmen iki tekneyle Türkiye'ye gönderildi.

Göçmenlerin iadesine başlandı!
04 Nisan 2016 Pazartesi 09:15

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sığınmacılara ilişkin geri kabul anlaşma kapsamında, Yunan adalarına geçen göçmenlerin iadesine başlandı.

Sabah erken saatlerde Midilli Adası'ndaki Moria kampından, AB sınır güvenlik ajansı Frontex'e bağlı güvenlik güçleri eşliğinde limana getirilen 131 göçmen, kiralanan teknelerle İzmir'in Dikili ilçesine gönderildi.
Frontex yetkilisince yapılan açıklamada, 5 otobüsle limana getirilen göçmenlerin çoğunluğunun Pakistan uyruklu olduğu bildirildi.

Frontex tarafından kiralanan "Nazlı Jale" ve "Lesvos" adlı teknelerle taşınan sığınmacıların her birisine, bir Frontex polisi de yolculukta eşlik ediyor.
Dikili Limanı'nda hazırlıklar tamamlandı
Göçmenlerin Türkiye'ye giriş yapacakları Dikili Limanı'nda hazırlıklar tamamlandı. Limanda Göç İdaresi ekiplerince kurulan çadırlara alınacak göçmenler, işlemlerin ardından sağlık taramasından geçirilecek.

Güvenlik önlemlerinin artırıldığı bölgeye İzmir'den çevik kuvvet ekipleri, TOMA ve zırhlı araçlar ile 112 acil servis ekipleri gönderildi.

(AA)
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
ALLAH müslümanlara yardım etsin. Her türlü sıkıntı mevcut.
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Dünyadaki terör tehdidi yaşayan bölgeler belirlenmiş. Hepsi müslüman ülke komşusu hıtıstiyam onlarda yok. Bu ne halidir. Müslümanlar birbirini öldürmekten hoşlanıyor mu? Yoksa bunlar üzerinde oyun oynayanlar iyi birer senarist ve oyuncu mu?