Belçika Suriye'de hava operasyonlarını durdurdu

ABD'nin Suriye'de Esad'a ait askeri üssü vurmasının ardından Rusya ve ABD'nin savaşın eşiğine gelmesi, Belçika'nın operasyonlarını askıya almasına sebep oldu.

Belçika Suriye'de hava operasyonlarını durdurdu
08 Nisan 2017 Cumartesi 21:05

Uluslarası koalisyon bünyesinde  Suriye'de DAEŞ'e yönelik hava harekatına katılan Belçika, operasyonları askıya aldı.

Belçikalı yetkililer, operasyondan çekilme kararını Belga Haber Ajansı'na doğruladı.

Bu karar, ABD'nin  İdlib'in Han Şeyhun bölgesinde düzenlenen saldırıya misilleme olarak El Şayrat Hava Üssü'nü vurmasından sonra alındı.

"ÖNEMLİ OLAN PİLOTLARIN GÜVENLİĞİ"

Belçika Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16 savaş uçaklarının  Suriye üzerinde uçmama kararı konusunda bir neden belirtilmedi.

Ancak,  Belçika basınına göre  Rusya'nın koalisyon güçleri ile kurulan iletişim kanallarını dondurma talebinde bulunması, bu kararın alınmasına neden oldu.

Çünkü bu anlaşma, hava operasyonların katılan pilotların güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

DİĞER KOALİSYON ÜLKELERİ DE KORKTU

Flaman Televizyonu'na göre de,  Suriye üzerinde uçmama kararı uluslararası koalisyon tarafından alındı. Koalisyon,  Brüksel yönetimine de uçuşları askıya alması çağrısı yaptı.

Bu konuda resmi bir açıklama yapılmasa da, diğer koalisyon üyesi ülkelerin savaş uçaklarını kaldırmama konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.