Azerbaycan-Ermenistan çatışmasından Putin sorumlu

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Ukrayna'nın Odessa Vali̇si̇ Mihail Saakaşvili, Facebook'tan yaptığı açıklamada Putin'in amacınınAzerbaycan-Ermenistan cephe hattında çıkan çatışmalarla Türkiye'yi de aynı anda iki cephede mücadele etmek zorunda bırakmak olduğunu söyledi.

Azerbaycan-Ermenistan çatışmasından Putin sorumlu
04 Nisan 2016 Pazartesi 11:29

Eski Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Ukrayna'nın Odessa Vali̇si̇ Mihail Saakaşvili, Facebook'tan yaptığı açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında çıkan çatışmalardan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i̇n sorumlu olduğunu belirtti.

Rusya'nın asıl amacının sabotaj düzenleyerek Azerbaycan'ın petrol hatlarının geçtiği toprakları ele geçirmek olduğunu belirten Saakaşvili, "Bu aynı zamanda Ermeni̇stan'a da zarar veri̇yor. Moskova i̇se böyle bi̇r gelişme i̇çi̇n uzun süredir hazırlanıyor. Hatta Rusya, Azerbaycan'ı hızla işgal edebilmek için Dağıstan'dan Gürcistan sınırına doğru bir yol inşa etti. Rusya, her iki tarafı da yoğun bir şekilde silahlandırıyor." dedi.

Saakaşvili, bu sayede Azerbaycan ve Türkmenistan petrol kaynaklarından Arupa'yı yoksun bırakmak istediğini ve aynı zamanda Türkiye'yi de aynı anda iki cephede mücadele etmek zorunda bırakmayı istediğini de ileri sürdü. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.