Türk Akımı'nın yarısı iptal

Rusya'dan Avrupa ve Türkiye'ye gelecek doğalgaz boru hattı projesinin kapasitesi yarıya düşürüldü.

Türk Akımı'nın yarısı iptal
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Gazprom tarafından yapılan açıklamada Rusya'dan Türkiye ve Avrupa'ya bağlanacak Türk Akımı projesi kapasitesinde azalış ilan edildi. 

Bir süre önce kamuoyuna duyurulan Gazprom açıklaması ile Türk Akımı projesiniğn başladığı ilan edilmiş, bu konuda yapılacak anlaşmaların imzalanması aşamasına geçildiği belirtilmişti. Konuyla ilgil Türk yetkililerden yapılan açıklamalar da benzer özellikler taşırken bu gün Rusya'dan gelen sürpriz açıklama projenin sıkıntıya girdiğini gösteriyor. 

Kuzey Akımı nedeniyle Avrupa'ya gaz akışının bir miktarının sağlanacağı beirtilen açıklamada kapasitede azalışa gidildi. 63 Milyar metreküp olarak açıklanan boru hattı kapasitesini 32 milyar metreküpe düşürme kararı alan Gazprom'un bu kararını Türk Rus krizininden sonra duyurması dikkat çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.