Darbecileri Taşıyan Pilot Kerime Yıldırım; "Yapılan şeyin darbe girişimi olduğunu biliyordum"

15 Temmuz darbe gecesinde darbeci askerleri işgal bölgelerine taşıyan Pilot Kerime Yıldırım'ın savunması ortaya çıktı. Darbeyi anladığını ancak geri dönemediğini söyleyen Yıldırım, "Panik halini yaşadım. Artık yapılan şeyin darbe girişimi olduğunu biliyordum. Ancak geri dönüş yapamadım. Ben bunu sürüklenme olarak tanımlıyorum" dedi.

Darbecileri Taşıyan Pilot Kerime Yıldırım; "Yapılan şeyin darbe girişimi olduğunu biliyordum"
24 Mart 2017 Cuma 12:50

15 Temmuz 2016 Cumartesi günü Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin gerçekleştirdiği işgal girişiminde rol alan ve darbeci askerleri işgal noktalarına taşıyan helikopter pilotu Kerime Yıldırım'ın bulunduğu 110'u tutuklu 116 rütbeli askerin 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Darbeci askerleri taşıyan Pilot Kerime Yıldırım'ın savunması ise pes dedirtti. 

Darbeci askerleri işgal noktalarına intikal eden Kerime Yıldırım, savunmasında şu cümleleri sarfetti. Kerime Yıldırım, darbe girişimi olduğunu anladığını ancak, geri dönüş yapamadığını ifade etti. 

"Saat 08.00 sıralarında da artık rutine dönmemiz önerildi bu sırada da Mercan Albay, Ahmet Kaya binbaşı ve tanımadığım üst düzey komutanlar soruşturma sırasında kimin ne şekilde ifade vereceğine ilişkin telkinde bulunuyorlardı. Örneğin bana ve Tuncay'a 'bize terörist saldırı oldu, bizde okul lojmanı bölgesinde terörist eylem yapılacağı şeklinde harekât yıldırım öncelikli mesaj geldi, bundan dolayı alarm durumuna geçtik ve keşif amaçlı uçuşa geçtik diye söyleyeceksiniz' dediler. Bana verilen talimatlar doğrultusunda bu uçuşları yaptım. Bu uçuşlar sırasında olağanüstü durumu fark ettim, ancak bir kez olayın içine sürüklendiğim için ne yapacağımı bilemedim ve geri dönemedim. Panik halini yaşadım. Artık yapılan şeyin darbe girişimi olduğunu biliyordum. Ancak geri dönüş yapamadım. Ben bunu sürüklenme olarak tanımlıyorum"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.