Mobil Ulaşım Sistemi nedir?

İstanbullulara müjde Büyükşehir Belediyesinden geldi. Ulaşımı rahatlatmak için hayata geçirilecek Mobil Ulaşım Sistemi Nedir? Ulaşım Asistanı Mobil Uygulaması ile ilgili detaylar kamusaati.com adresimizde.

Mobil Ulaşım Sistemi nedir?
12 Şubat 2017 Pazar 15:40

İstanbul'da yaşanan trafik sorununa çözüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden geliyor. Büyükşehir belediye, şehir içi ulaşımda yolculuk planlamaları için "mobil ulaşım asistanı" uygulamasını hayata geçirecek. Peki mobil ulaşım sistemi nedir? İşte merak edilenler. 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte Trafik yoğunluğuna önlemlerde artıyor. Mobil Ulaşım Sistemi ile İstanbul trafiğinde yolculuk planlaması dönemi başlayacak.

Mobil Ulaşım Sistemi Nedir?

İstanbul'da yaşayanlara alternatif ulaşım olanakları sunmak ve şehir içi yolculukları planlamak için projelendirilen "Ulaşım Asistanı Mobil Uygulaması", yakında hizmete girecek. Uygulama sayesinde yolcular, İstanbul'daki ulaşım yöntemleri hakkında bilgi alabilme, alternatifleri arasından kendi tercihlerine göre en uygununu seçebilme, seyahatlerini planlayabilme ve takip edebilecekler.

Taksi, servis ve toplu taşıma araçlarını hesaba katarak yolculuk planlaması yapılabilecek sistem sayesinde vatandaşlar gidecekleri yere en kısa zamanda, hangi araçla ulaşabileceklerini görebilecek.

Yolculuklarını en kısa sürede yapmak isteyen İstanbullular bu uygulamayı kullanarak alternatif ulaşım sistemleriyle kendilerine sunulan zaman alternatiflere göre seyahatlerini planlayacak.

Müşteriler uygulama ile taksi çağırabilecek

Sistem içinde bulunan taksi uygulaması sayesinde vatandaşlar bulundukları noktaya taksi çağırabilecek, ödemeyi mobil uygulama üzerinden kredi kartı veya diğer elektronik ödeme şekilleriyle yapabilecek. Sisteme entegre olacak taksiciler, müşteri aramak için şehir içinde boşa turlamak yerine merkezden yönlendirilerek kendilerini bekleyen müşteriye gidecek. Sistem sayesinde boş taksilerin trafikte dolaşarak yoğunluk yapmasının önüne geçilecek.

iOS ve Android platformunda olacak

İki yıl içinde tamamen devreye alınması planlanan mobil ulaşım asistanı iOS ve Android yüklü cep telefonlarına indirilecek uygulamayla kullanılabilecek. Sistemi ayrıca bilgisayar üzerinden de kullanmak mümkün olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.