“Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça ağıtların dili Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Farsça olur”

AK Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

“Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça ağıtların dili Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Farsça olur”
13 Haziran 2017 Salı 11:50

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen iftarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Yetimlerin oluşmaması için gönül gönüle vermek gerektiğini ifade eden Sorgun, 25 yıl önce Irak'ta kimyasal silah algılarıyla milyonların yetim ve dul bırakıldığını bildirdi.

Sorgun, son günlerde Katar üzerinden İslam dünyasında yeni yetim ve dullar oluşturulmak istendiğini aktararak, "Buna karşı uyanık ve beraber olmamız lazım. Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça ağıtların dili Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Farsça olur. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki zafer çığlıklarının dili de İngilizce, Almanca, Fransızca ve hatta İbranice olur." dedi.

Okyanus ötelerinin temkinleriyle müslümanlara ambargo uygulamanın hiçbir akla ve vicdana sığmadığını belirten Sorgun, ambargo uygulayan ülkeleri tahrik ve teşvik edenlerin arabulucu rolü üstlendiğini vurguladı. 

Sorgun, "Yaşadığımız coğrafya pahalı bir coğrafya. Bu yüzden dört değil sekiz gözümüzü açmamız gerekiyor. Yoksa bize burada hayat hakkı yok." ifadesini kullandı.

Dünyada tüm ülkelerin yaptığı yardımların yüzde 10'undan fazlasını Türkiye'nin yaptığını anımsatan Sorgun, şu görüşlere yer verdi:

"Yine rakamsal olarak dünyada mazlum ve mağdurlara en büyük yardımı yapan ikinci ülkeyiz. Kendi milli gelirine oranla da dünyada yardımda birinci sıradayız. Güçlü olmak zorundayız. Irak'ta, Suriye'de, Somali'de, Afganistan'da problem olunca Türkiye'ye gelebilirler. Ama bizim sığınacağımız başka bir yerimiz yok. Biz Allah'a ve milletimize dayanacağız." 

Öte yandan Sorgun, her şeye rağmen büyüme rakamlarının mazlum ve mağdurların duasıyla beklenenden daha iyiye gittiğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.