Kılıçdaroğlu Rabia işaretine Terör Simgesi dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yine tepki toplayacak açıklamalara imza atti. Katar meselesine değinen Kılıçdaroğlu, Rabia işaretinin terör örgütünün simgesi olduğunu iddia etti. Peki Rabia nedir ve nereden ortaya çıkmıştır? İşte detaylar.

Kılıçdaroğlu Rabia işaretine Terör Simgesi dedi
06 Haziran 2017 Salı 14:35

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Rabia işaretine terör örgütü simgesi dedi. 

Terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz, simge yaptınız

Arap Ülkeleri ile Katar arasındaki krize değinen Kılıçdaroğlu, Rabia işaretine terör örgütü simgesi dedi. Kılıçdaroğlu, "Katar, İhvan'a desteğini kesmeli. Bu konuda İhvan'ı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Müslüman Kardeşler'i desteğini başta AK Parti Genel Başkanı çekmeli, aynı şekilde Rabia simgesinden de vazgeçmeli. Mısır, Suudi Arabistan ve BAE terör örgütü olarak görüyor. Siz simgesini getiriyor, AK Parti'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Ne yerli ne milli. Terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz, simge yaptınız. Türkiye Suudi Arabistan'la Katar arasında taraf olmamalıdır." açıklamasında bulundu.

Adil Öksüz olayı, kapatıyorlardı, ilk biz dile getirdik

DArbe Komisyonunun hazırladığı rapora değinen Kılıçdaroğlu, ""Darbe girişimine karşı 4 siyasi parti ortak tavır takındı. Bir daha bu ülkede darbe ile karşılaşmayalım. Darbeleri Araştırma Komisyonu'nu kurmak ilk yaptığımız işti. Kurduk da sonuca ulaştık mı? Hayır. Ben zaman zaman, iktidarı ve darbe yapanları eleştiriyorum. Darbe yapanların kimler olduğunun ortaya çıkarılmasını istiyorum. Haksızlıklar varsa üzerine gidilmesi lazım. Ben buları söylerken zaman zaman eleştiri konusu oluyor. Bize, siz FETÖ'yü mü destekliyorsunuz diyorlar. Bizim hayatımız Fetullah Gülen cemaati ile mücadele ile geçmiştir. Her şeyi ama her şeyi yaptık. Şimdi, darbe ile ilgili kafamızda büyük sorular var. O konuda komisyondaki arkadaşlarımız bizim tarihimize geçecek çok önemli bir rapor hazırlıyorlar. Hem partimizin hem Türkiye'nin hem bütün vatandaşların iradesine tercüman olacak bir rapor hazırlıyorlar. Bu soruların cevabını almış değiliz. Bu sorular bizim raporlarımızda yer alacak. Darbeyi araştırma komisyonu kurduk neden gereğini yapmıyorsunuz. Kaçtılar. Ayrıntılar ortaya çıkmasın, millet bilmesin diye kaçtılar. Biz bunu eleştirmeyecek miyiz? Bunu eleştirdiğiniz zaman siz FETÖ'cü mü oluyorsunuz, şehit olan 249 kişinin canına, vicdanına sahip çıkıyorsunuz. Adil Öksüz olayı, kapatıyorlardı, ilk biz dile getirdik." dedi.

Rabia İşareti Nereden Geliyor

Arapçada Rabia 'dördüncü, dört' demektir. Bu meydanın adı, İslam'ın ilk asırlarında Kudüs'te vefat eden, Allah'ın takvalı kullarından Rabiatü'l Adeviyye hanımdan gelir. Çünkü Rabia, ailesinin dördüncü evladı olduğu için bu ismi almıştı. Buna vurgu yapmak için bu işaret kullanılıyor. İkinci önemli konu da Muhammed Mursi, Cemal Abdunnasır, Enver Sedat ve Hüsnü Mübarek'ten sonra Mısır'ın dördüncü cumhurbaşkanı olması. Ayrıca Tahrir Meydanı'ında darbeye destek vermek için toplananlar iki parmaklarıyla 'zafer işareti' yapıyordu. O kişilerden ayrılmak için bu işareti yapılıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.