Ek Tercihler 2016 ne zaman yapılacak? Üniversite ek tercih tarihleri ve başvuru ücreti

Üniversite adaylarının merakla beklediği LYS tercih yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM tercih yerleştirme sonuçları ile ilgili sayısal verileri açıklarken, 60 bin kontenjanın boş olduğu belirtildi. Peki 60 bin kontenjanın doldurulması için ek tercihler ne zaman yapılacak? Ek yerleştirme başvuru ücreti ne kadar? Üniversite ek tercihler ile ilgili detaylar haberimizde.

Ek Tercihler 2016 ne zaman yapılacak? Üniversite ek tercih tarihleri ve başvuru ücreti
10 Ağustos 2016 Çarşamba 12:44

Lisans Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte, binlerce üniversiteye yerleşemeyen adaylar, ek yerleştirme tarihini merak ediyor. Peki Üniversite Ek Yerleştirme işlemleri ne zaman başlıyor. ÖSYM, Üniversite yerleştirme sonuçları ile ilgili sayısal verileri açıkladı.  Açıklanan verilere göre 60 bin boş kontenjan kaldı. Ek yerleştirme tarihleri ve ek yerleştirme başvuru ücreti ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.



60 binden fazla kontenjan boş kaldı


ÖSYM'nin sonucu açıkladıktan sonra resmi sitesinden verdiği verilere göre bu sene toplam 792 bin 249 kişinin üniversiteye yerleştiği ve  60 bin 147 boş kontenjanın kaldığı belirtildi.  Boş kontenjanların 25 bin 539'u lisans, 34 bin 608'i ön lisans programlarında bulunuyor. Devlet üniversitelerindeki boş kontenjan sayısı 34 bin 468 iken, vakıf üniversitelerindeki boş kontenjan sayısı 18 bin 538 oldu.

EK Yerleştirme İşlemleri ne zaman başlıyor?

Üniversiteye ek yerleştirme işlemlerinin tarihi belli oldu. Yapılan açıklamada ek yerleştirmelerin 26-30 Ağustos 2016 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Merkezî yerleştirmede kontenjanı dolmayan veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlara, ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15,00 TL’dir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir - 8 yıl önce
Ek tercih için ne zmn para yatrmamz gerekiyo