DGS başvuru süresi uzatıldı, işte yeni DGS başvuru tarihi

YÖK, binlerce öğrencinin mağduriyetini ortadan kaldırmak için DGS başvuru sürelerini uzattı. AÖF sınav sonuçları açıklanmadığı için DGS başvuru süresini kaçıran öğrencilerin mağduriyetini gidermek adına ÖSYM DGS başvuru sürelerini uzattı. Peki DGS başvuru süresi ne zaman son?

DGS başvuru süresi uzatıldı, işte yeni DGS başvuru tarihi
14 Haziran 2016 Salı 14:41

DGS başvuru süresi uzatıldı. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 13 Haziran Pazartesi günü sona eren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru tarihlerini uzattığını duyurdu.  DGS başvuru tarihleri içerisinde AÖF sınav sonuçlarının açıklanmaması sebebiyle yüz binlerce aday DGS'e başvuramamış, başvuru tarihini 1 gün farklı geçirmişti. AÖF sınav sonuçlarının 14 Haziran 2016 tarihinde açıklanmasıyla birlikte ÖSYM öğrencilerin mağdur olmaması adına DGS başvuru sürelerini uzattı. Peki DGS başvuru süreleri ne zamana kadar uzadı?

YÖK tarafından yapılan açıklamada, DGS başvuru sürelerinin 20 Haziran tarihine kadar uzatıldığı ifade edildi.

YÖK konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

"DGS Başvuru Tarihleri Hakkında Bilgilendirme

14.06.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında görüşülmüş ve 2547 sayılı Kanun'un 7-e maddesi ile meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine devamları hakkında yönetmelik uyarınca, 20.04.2016 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında Yürütme Kuruluna verilen yetkiye dayanılarak 2016 DGS başvuru tarihinin 20 Haziran 2016 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Adaylara saygıyla duyurulur."

YÖK'ün bu duyurusuyla rahat bir nefes alan Anadolu Üniversitesi AÖF'ye kayıtlı mezun konumundaki önlisans öğrencileri rahat bir nefes aldı. AÖF sonuçları bugün açıklanması ve DGS başvuru sürelerinin uzatılması sayesinde mağduriyeti kalkan binlerce öğrenci, artık notlarına göre DGS sınavına başvuruda bulunabilecekler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.