Türk Sağlık-Sen'den yeni düzenlemeye dava

Türk Sağlık-Sen 30 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin iptali için Danıştay'da dava açtı.

Türk Sağlık-Sen'den yeni düzenlemeye dava
10 Ekim 2016 Pazartesi 13:43

Türk Sağlık-Sen 30 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerin iptali için Danıştay'da dava açtı. Türk Sağlık-Sen yürürlüğe giren değişikliklerin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini ve söz konusu değişikliklerin iptali için sendika tarafından dava açıldığı kaydedildi.

Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, Danıştay’da açılan davada stratejik personelin tanımının genişletilmesi, eğitim durumundan tayinin sadece 4 yıllık  sağlıkla ilgili örgün bir eğitim kazananlara verilerek 2 yıllık okul kazananların bu haktan mahrum bırakılması, eşi özelde çalışanlara getirilen son dört yıl içinde 720 gün prim şartı düzenlemelerinin iptalinin istendiği kaydedildi.

Davada, aday memurlara isteğe bağlı yer değiştirme ve aile birliğine dayalı mazeret tayini hakkı verilmemesi yönündeki eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulması talep edildi.

Açılan dava ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde çalışanların hakları kısıtlanmış ve mağduriyetler meydana gelmiştir. Anayasaya ve üst mevzuata aykırı hususlar düzenlenmiştir. Eğitim hakkını kısıtlayan, İnsanları eşi ile işi arasında tercihe zorlayarak aile bütünlüğünü sarsan bu düzenlemelerin iptali için davamızı açtık. Umarız hukuk bakanlığın yaptığı bu yanlışları düzeltir" dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nalan - 8 yıl önce
Ne zaman sonuçlanır acaba
Avatar
ufuk - 7 yıl önce
ne zaman sonuclanıcak bu acaba ? hıcbır haber yok kac ay oldu
Avatar
kemal - 7 yıl önce
dava ile ilgili bir gelişme yok mu? 7 ay oldu
Avatar
kemal - 7 yıl önce
dava ile ilgili bir gelişme yok mu?