OHAL'e ilişkin iki yeni kararname yayımlandı!

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Kurum ve Kuruluşlara İlişkin Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, bugünkü 17 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararnamelerle Emniyet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarında birçok ihraç yapılırken, Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi de yer alıyor.

OHAL'e ilişkin iki yeni kararname yayımlandı!
17 Ağustos 2016 Çarşamba 09:23

OHAL'e ilişkin 2 yeni kararname yayımlandı. Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Kurum ve Kuruluşlara İlişkin Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, bugünkü 17 Ağustos 2016 tarihli ve 29804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararnamelerle Emniyet, İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarında birçok ihraç yapılırken, Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi de yer alıyor.

Kararnamede, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları, TSK ve Emniyet'teki yeni ihraçlar yer aldı. Bunınla birlikte Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredildiği kararda yer alıyor.

-İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarında yeni ihraçlar var.

-4 yıllık fakültelerden mezun olanlar muvazzaf subay olabilecek.

-2010 KPSS sınavını hukuksuz kazananların atamaları iptal edilecek.

-Genelkurmay Başkanı'nın atamasını Cumhurbaşkanı yapacak.

- Hava Kuvvetlerin'de 12, Deniz Kuvvetlerin'de 6 subay ihraç edildi.

- FETÖ ile irtibatta olan kamu personellerinin görevlerine son verildi.

- Telekominikasyon İletişim Başkanlığı kapatıldı. Yetkileri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na teslim edildi.

- TSK ile ilişiği kesilen pilotlar geri dönebilecek.

- Yeni kararnamelerde mahkumlarla ilgili düzenleme yapıldı. Denetimli serbestlik uygulamasında düzenleme yapıldı. Adalet Bakanı Bozdağ, denetimli serbestlik kapsamında kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye olacağını açıkladı. 

- 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ya da gazi olanların SGK borçları silinecek. 

- Kararname ile Adalet Bakanlığı taşra teşkilatı için 4 bin hakim ve savcı kadrosu ihdas edildi.

2010 KPSS

2010 KPSS öncesi ve sınav sırasında soruları veya cevapları hukuka aykırı şekilde elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilecek.

KHK'da 2010 KPSS için de şu ifadeler yer aldı: 10-11 Temmuz 2010 tarihinde uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavında genel yetenek ve genel kültür test sonuçlarına göre veya bu sonuçlar da esas alınmak suretiyle atanan personelin atama işlemlerinin geçerliliği devam eder. Ancak bu sınav sorularını ve/veya cevaplarını hukuka aykırı bir şekilde sınav öncesinde ya da sınav sırasında elde ettiği tespit edilen kişilerin atamaları iptal edilir. 

Kaynak: Haber7

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.