İsmet Yılmaz: "2002'den yüzde 150 daha fazla öğretmenlerimizin mali durumunu iyileştirdik"

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu açılış töreninde konuştu. Bakan Yılmaz, Öğretmenlerin maaşlarını 2002'ye göre yüzde 150 iyileştirdiklerini ifade etti.

İsmet Yılmaz: "2002'den yüzde 150 daha fazla öğretmenlerimizin mali durumunu iyileştirdik"
26 Kasım 2016 Cumartesi 20:01

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bulunan İnegöl Organize Sanayi Ortaokulu açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin eğitim sisteminin gün geçtikçe iyi olduğunu belirten İsmet Yılmaz, Öğretmen maaşlarının iyileştiğini söyledi.

Öğretmen maaşlarını iyileştirdik

Eğitimde iyi bir noktada olduklarını ve sürekli iyiye gittiklerini belirten İsmet Yılmaz, 2002 yılından bu zamana kadar öğretmenlerin mali durumunda gözle görülür bir iyileşme yaptıklarını söyledi. MEB Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenlerin maaşlarını iyileştirdiklerini ifade ederek, 2002'deki öğretmen kardeşlerimizin aldığı para 470 lira civarındaydı. 470 liranın karşılığı 300-400 dolar civarındaydı. Şimdi 950 doların üzerindedir. Bugün ek derslerle birlikte 3 bin 200 lira gibi bir maaş alıyor diye biliyorum öğretmenlerimizin. 3 bin 200'ü bölerseniz, doların değeri 3,2-3,3 olsa bin dolar yapar, yani 950 gibi bir rakam. Cenabı Allah'a hamdolsun. 2002'deki dolar değerinden yüzde 150 daha fazla öğretmenlerimizin mali durumu iyileştirdik. Yeter mi? Yetmez. İnşallah önümüzdeki süreçte daha da iyileştireceğiz.'' şeklinde konuştu. 


Türkiye'nin eğitime ayırdığı milli gelirin yüzde 5 üzerinde olduğuna dikkat çeken İsmet Yılmaz, OECD ülkelerini yakaladıklarını söyledi. Yılmaz, ''OECD ülkelerini yakaladık. Ne yaptık peki bu kaynaklarla? Okullar, derslikler yaptık. Akıllı tahtalar, Fatih Projesi'ni başlattık. Ama en büyük yatırımı öğretmenlerimize yaptık. 560 binin üzerindeki öğretmeni biz atadık, bizim dönemimizde atandı. Sadece bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadık.'' şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.