18-24 Mayıs Müzeler Haftası - Ücretsiz gezilecek müzeler

Tüm dünyada kutlanılan Müze Haftası nedeniyle bir çok müze ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Türkiye'de de 18-24 Mayıs tarihlerinde kutlanan Müzeler Haftası'nda hangi müzeler ücretsiz olacak? Ücretsiz gezilebilecek müzeler hangileri?

18-24 Mayıs Müzeler Haftası - Ücretsiz gezilecek müzeler
17 Mayıs 2017 Çarşamba 15:30

UNESCO tarafından tüm dünyada ilan edilen Müzeler Günü, 18 Mayıs 1982 yılından bugüne kadar Türkiye'de de kutlanmaya başlandı. 18-24 Mayıs tarihlerinde kutlanan Müzeler Haftası için çok sayıda etkinlikler yapıldı. 18 Mayıs 2017 yani yarın Türkiye'deki 36 müze ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak. Müzeler saat 23.00'a kadar açık olacak.

Ücretsiz gezilecek müzeler

18 Mayıs'taki ücretsiz müzeler; Amasya Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi, Antalya Müzesi, Alanya Müzesi, Side Müzesi, Demre Likya Uygarlıkları Müzesi, Aydın Müzesi, Burdur Müzesi, Çorum Müzesi, Edirne Müzesi, Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi, Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Hatay Arkeoloji Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Ayasofya Müzesi, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İzmir Arkeoloji Müzesi, İzmir Atatürk Müzesi, İzmir Efes Müzesi, İzmir Ödemiş Müzesi, Kahramanmaraş Müzesi, Kastamonu Müzesi, Kocaeli Müzesi, Konya Mevlana Müzesi, Konya Karatay Çini Eserler Müzesi, Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Muğla Fethiye Müzesi, Muğla Marmaris Müzesi, Niğde Müzesi, Sivas Müzesi, Sinop Müzesi, Şanlıurfa Müzesi, Şanlıurfa Haleplibahçe Mozaik Müzesi.

Çukurova'nın müze hasreti bitiyor

Adana'da restorasyonu süren asırlık fabrika binasında kurulan Adana Müze Kompleksinin ilk etabı olan Arkeoloji Müzesi'nde, arkeolojik ve etnografik eserler ile tarım ve sanayide kullanılan alet ve makinelerin arasında yer aldığı 2 bini aşkın eser görülebilecek. Tamamen çalışmaların bitmesiyle bu kompleksin Ortadoğu'nun en büyük müze kompleksleri arasına girmesi planlanıyor. Müzenin, 12 bin 500 metrekarelik kısmını oluşturan arkeoloji bölümü, 18 Mayıs Müzeler Günü'nde açılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BÜLENT ÇAKIR - 5 yıl önce
ANTALYA MÜZESİ KONYAALTINDA BU GÜN UĞRADIM,YILIN 1 GÜNÜ 18 MAYISTA SAAT 17 İLE 23 ARASI ÜCRETSİZ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM,YA SİZ YANLIŞSINIZ YA GÖREVLİLER BU YAZIYA İSTİNADEN BİRÇOK İNSAN YÖNLENDİRDİM.LÜTFEN ACİL OLARAK YAZIYI DÜZELTELİM.